Bez preklapanja tijesta

Recept za mekane kroasane koji se pripremaju brže od klasičnih

09.03.2021.
u 09:38

Svi oni kojima je jedno od najljepših sitnih životnih zadovoljstava topli kroasan i kava ujutro, obradovat će se receptu za najukusnije i najmekše kroasane koji donosimo u nastavku.

Samouka slastičarka Marija Varga, koja stoji iza ovog recepta, objašnjava kako u njemu nema slaganja, preklapanja, preslagivanja, a ni puštanja tijesta da sjedi više puta po par sati.

Ipak, za napravit ove kroasane trebat ćete izdvojiti otprilike dva sata vremena jer se tijesto diže, ali to je, kaže Marija, znatno manje u usporedbi s klasičnom pripremom.

A evo i recepta.

Sastojci:

• 60 dag glatkog brašna
• 1,5 suhi kvasac (cca 10g)
• 3 vanilin šećera
• 0,75 dcl ulja
• 2,25 dcl mlakog mlijeka
• 1,5 dcl mlake vode
• 1,5 žličica soli
• 15 dag maslaca
• 1 jaje za premazivanje

Priprema:

1. Maslac staviti u zamrzivač na barem sat vremena.

2. Zamijesiti tijesto od svih sastojaka osim maslaca i jaja i ostaviti pokriveno krpom dok se ne udvostruči u volumenu.

3. Premijesiti, razvaljati najtanje moguće, naribati maslac preko tijesta i zarolati kao roladu.

4. Valjkom stanjiti roladu tako da izgleda kao pojas.

5. Izrezati na trokute, puniti po želji i zarolati trokutiće.

6. Premazati jajem i ostaviti da se dižu još 40-ak min.

7. Peći u prethodno zagrijanoj pecnici 10-ak min (dok ne porumene) na 200°C.

Marija, čije recepte možete pratiti i na njezinoj Facebook stranici Cakeolina, kaže da je ova količina tijesta dovoljna za 20-ak manjih kroasana, ali to naravno ovisi i o veličini trokutića na koju izrežete tijesto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije