Donosimo provjereno najbolji recept za domaće kekse s rumom, kokosom i čokoladom.
Sastojci:
130 g maslaca ili margarina;
130 g šećera;
1 jaje;
30 g kokosa;
50 g čokolade;
235 g brašna;
prstohvat praška za pecivo;
2 žlice ruma;
po potrebi brašno za tijesto
Priprema:
Prvo naribajte čokoladu što sitnije kako bi se smjesa sjedinila sa ostalim sastojcima. Umutite šećer, maslac/margarin i jaje. Dodajte sve ostale sastojke i napravite glatko tijesto. Poklopite ga i ostavite da stoji u hladnjaku pola sata. Na radnu površinu pospite brašno i razvijte tijesto debljine 5 mm. Napravite željene oblike. Keks stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Pecite ih 12 minuta na 170 stupnjeva piše Danas.rs.
Ako volite slabije pečene kekse, pecite ih 10 minuta. Ako želite da vaši keksi budu hrskavi i kada se ohlade, pecite ih 14 minuta.