Uskoro

Rekonstrukcija ceste Mostar - Čitluk - Crveni Grm

07.07.2016.
u 10:00

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a, primio je Ivu Inu Jerkića, načelnika općine Čitluk. Tema razgovora bila je suradnja općinskih i županijskih vlasti na različitim područjima, prenosi HMS. Razgovaralo se o projektu dogradnje, rekonstruiranja i organiziranja prostora Općinskog suda u Čitluku, što je zajednički projekt Općine i Vlade, za koji je iz proračuna HNŽ-a izdvojeno oko 450.000 KM. Herceg je istaknuo kako će u suradnji s Visokim sudbenim i tužiteljskim vijećem uskoro biti okončan postupak izbora predsjednika Suda te kako je Vlada osigurala inicijalna sredstva u iznosu od 342.400 KM za plaće i materijalne troškove zaposlenih u Sudu. Jerkić je upoznao Hercega o tomu kako je planirano da se Općinski sud ponovno otvori početkom listopada. Istaknute su suradnja i značajna uloga Vlade glede projekata u obrazovanju, kao što je nedavno završeni projekt obnove i rekonstruiranja dvorane OŠ Čerin te sudjelovanje OŠ fra Didaka Buntića u projektu energetske učinkovitosti, za što Vlada planira izdvojiti oko 550.000 KM.

Dotaknuli su se i projekata iz oblasti poljoprivrede. Herceg je kazao kako će Vlada nastaviti podupirati projekte iz te oblasti, kao i manifestacije poput Dana berbe grožđa i druge koje su od značaja za općinu Čitluk. Istaknuti su, također, značaj prekategorizacije važne prometnice Mostar - Čitluk - Tromeđa - Ljubuški - Teskera - Crveni Grm iz regionalne u magistralnu te odluke Vlade HNŽ-a o suglasnosti na primopredaju te regionalne ceste, čime je okončan postupak provedbe dosadašnjih odluka Vlade FBiH i Vlade HNŽ-a o prekategorizaciji u magistralnu cestu. Naglašeno je kako se uskoro planira rekonstruiranje te prometnice koja ima veliki značaj za građane i turizam u Brotnju. Razgovaralo se i o projektima u vodoprivredi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?