jednostavan recept

Rolada od jagoda i krem sira gotova je za tren

shutterstock
02.05.2022.
u 16:20

Cheesecake ili deserti s jagodama gotovo pa nam ne mogu dosaditi. Slasni su, jednostavni za napraviti, velika većina u njima uživa, a neki od njih donose nam i dašak osvježenja. Upravo je to poanta i ovoga deserta.

Jednostavni sastojci te lagana i brza priprema rezultirat će osvježavajućom roladom.

Pripremi se na to da će svi tražiti repete! 

Sastojci za biskvit:

6 jaja

250 g šećera

2 žlice ulja

2 žličice praška za pecivo

½ čajne žličice soli

2 žličice ekstrakta vanilije

185 g  brašna 

40 g šećera u prahu 

Sastojci za kremu:

250 g šećera

225 g krem sira

1 žlica ekstrakta vanilije

300 g jagoda  

Priprema:

Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. U posudi umuti jaja, oko dvije minute. Dodaj šećer i opet miksaj dok se ne sjedine svi sastojci. Dodaj ulje, prašak za pecivo, sol i ekstrakt vanilije, piše gastro.24sata.hr.

Dodaj brašno pa miješaj drvenom žlicom dok se svi sastojci ne sjedine i dobiješ jednoličnu smjesu. Izlij tijesto na lim za pečenje obložen masnim papirom i ravnomjerno ga rasporedi. 

Peci 10 do 15 minuta. Na kuhinjskoj radnoj plohi raširi kuhinjsku krpu ili ručnik i pospi ju šećerom u prahu. Nakon što je kora gotova, preokreni ju na krpu i podigni kako bi koru zarolala. Stavi ju u hladnjak na 20 do 30 minuta.

U zdjeli pomiješaj krem ​​sir, šećer i ekstrakt vanilije. Stavi kremu na stranu. Izvadi koru na radnu plohu i odmotaj ju. Smjesu od krem ​​sira ravnomjerno rasporedi po kori i zatim na nju postavi nasjeckane jagode. Čvrsto zarolaj koru.

Po vrhu pospi šećerom u prahu.

Čuvaj u hladnjaku i nareži prije posluživanja!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije