REPUBLIKA SRPSKA

Rukavice više nisu obvezne u zatvorenom prostoru

15.05.2020.
u 15:00

Građani u Republici Srpskoj (RS) u zatvorenom prostoru više nisu obvezni nositi rukavice, s tim što je nošenje zaštitne maske i dalje obvezno – odlučio je Stožer za izvanredne situacije.

U cilju sprječavanja širenja bolesti izazvane novim virusom korona obvezuju se pravne osobe, poduzetnici i fizičke osobe koje u izravnom kontaktu pružaju usluge građanima, da usluge pružaju zaštićeni maskom.

Obvezni su da provode i mjere dezinfekcije, osiguraju masku građanima koji koriste njihove usluge, a nemaju ih, kao i da se pridržavaju uputstava Instituta za javno zdravstvo RS za organiziranje rada u zavisnosti od djelatnosti koju obavljaju.

Stožer je zaključio da ostaje na snazi zabrana okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu u RS, priopćeno je danas iz entitetske Vlade.

Obvezuju se građani da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra, uz obvezu korištenja zaštitne maske.

U zatvorenim prostorijama pored zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra i korištenja zaštitne maske, obvezno je pridržavanje uputstava Instituta za javno zdravstvo RS za boravak u zatvorenom prostoru, u zavisnosti od djelatnosti koja se obavlja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije