Ruska tajna služba tvrdi: Spriječili smo atentat na ruskog tajkuna

06.03.2023.
u 20:11

Ruska sigurnosna služba FSB tvrdi da je spriječila pokušaj atentata na ruskog tajkuna Konstantina Malofejeva, osnivača ruske medijske grupe Tsargrad koja podržava Putina.

FSB je rekao da je intervenirao kako bi zaustavio zavjeru, za koju je rekao da je uključivala pričvršćivanje bombe kućne izrade na daljinsko upravljanje na donji dio automobila poduzetnika, javlja Interfax.

FSB je u priopćenju optužio ukrajinske sigurnosne službe da stoje iza pokušaja ubojstva, za koji je rekao da ga je u njihovo ime organizirao ukrajinski desničarski aktivist Denis Kapustin.

Protiv Kapustina je pokrenut kazneni postupak zbog navodnih terorističkih kaznenih djela i nedopuštene trgovine eksplozivom.

FSB je rekao da je također spriječio pokušaj Kapustina da izvede napad na naftno i plinsko postrojenje u ruskoj regiji Volgograd prošle godine.

Malofejev, meta navodne zavjere, pristaša je Vladimira Putina i vlasnik konzervativnog TV kanala Tsargrad koji promiče nacionalističke stavove i snažno podupire ruski rat u Ukrajini. Na svom Telegram kanalu poručio je da je dobro i da nitko nije ozlijeđen u pokušaju atentata što, kako je rekao, neće promijeniti ono što je nazvao “domoljubnim stavom”.

“Ne gajim osobnu mržnju čak ni prema onima koji žele moju smrt”, rekao je. “Ali kao što su rekli mnogi naši sveci, treba oprostiti osobnim neprijateljima i slomiti neprijatelje domovine. Zato ćemo se boriti protiv vas do pobjede. I ništa nas neće zaustaviti.”

Not supplied / WillWest News / Profimedia

FSB je istaknuo da su za napad na Malofejeva planirane iste metode kao prošlog ljeta za ubojstvo Darije Dugine, kćeri istaknutog nacionalističkog ideologa, za što su okrivili Kijev.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije