ISPROBAJTE

Šampita: Zaboravljeni recept koji budi ukuse djetinjstva

coolinarika
07.04.2022.
u 08:10

Sastojci
(za 10 osoba)

8 komada žumanjaka
6 kašika ulja
6 kašika brašna
1 Prašak za pecivo 
3 kašike vode
3 kašike mlijeka

ŠAUM
8 komada bjelanjaka
300 g šećera
1 espreso šoljica vode

Priprema

1. Žumanjke umutiti sa svim ostalim sastojcima i peci na 180 C u kalupu veličine 33x20, piše Coolinarika.

2. Skuhati vodu i šećer i vrelo umutite u utučene bjelanjke.

3. Pečenu koru premazite šaumom od bjelanjaka i ostavite u hladnjak da se rashladi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije