IZVANREDNA SJEDNICA

SIP sutra donosi odluku o održavanju izbora

Foto: Fena/Facebook
1/6
04.10.2024.
u 14:01

Željko Bakalar je kazao da je već sada jasno da se u nekim izbornim jedinicama neće moći održati izbori

Nakon stravične situacije s poplavama i klizištima koji su pogodili BiH održana je sjednica SIP-a BiH na kojoj je razmatrano održavanje lokalnih izbora.

Odlučeno je da će SIP sutra donijeti odluku o održavanju izbora o poplavljenim područjima na osnovu informacija relevantnih institucija, javlja Avaz.

Alarmantna situacija

Predsjednica SIP-a Irena Hadžiabdić je tijekom rasprave rekla da je u nekoliko općina i gradova situacija alarmantna te da su bili u kontaktu s OIK-om. Dodala je da je najkritičnija situacija u Jablanici, ali su problemi i u Konjicu. 

Navela je da su optimistične poruke se slale u Kreševu, ali problemi postoje i na dva mjesta u Mostaru, Prozor-Rami, ali je kazala da se mora voditi računa kako da se dođe do biračkih mjesta i kako dostaviti birački materijal.

Rekla je da prijeti odgađanje izbora u nekim biračkim mjestima te da je potrebno donijeti zaključke. Dodala je da sutra do podne se moraju donijeti odluke o odgađanju izbora.

Članica SIP-a Vanja Bjelica-Prutina je kazala da su ih potresle informacije o smrtnim slučajevima. Ona je istakla da nije samo sigurnost biračkog materijala i dostupnost biračkog mjesta bitna, jer ljudi izvlače vodu iz kuća i da to utječe na izborni proces.

Stalna komunikacija

Suad Arnautović je naglasio da će biti u stalnom zasjedanju i komunikaciji te da se samo na taj način može dobiti stvarna slika. On je tražio da predsjednica SIP-a obavi razgovore s predsjedateljicom Vijeća ministara i entitetskim premijerima.

Generalni tajnik SIP-a je kazao da se pripreme dopisi prema OIK-u pogođenih područja, te dopisi relevantnim institucijama da dostave sve relevantne informacije koje bi mogle utjecati na našu odluku. Redovno ćemo obavještavati javnost o svim događajima, a sutra se treba donijeti odluku, naglasio je generalni tajnik.

Željko Bakalar je kazao da je već sada jasno da se u nekim izbornim jedinicama neće moći održati izbori, ali je pitanje da li će se moći održati u drugim krajevima koji nisu pogođeni poplavama.

Podsjećamo, prema posljednjim informacijama u poplavama je život izgubilo najmanje 14 osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije