Postaje sve teže svakodnevno smišljati koji desert pripremiti klincima u ovo vrijeme kad smo svi zatvoreni u svoja četiri zida, a polako smo iscrpili sve ideje. Srećom, izvukli smo iz zaborava recept za legendarni kolač čija priprema traje koliko i jedan školski sat vaših marljivih školaraca.
Crnac bez jaja s bananom
Sastojci za biskvit:
1 šalica tekućeg jogurta
1 šalica ulja
2 šalice griza
2 šalice smeđeg šećera
4 žlice kakaa
2 žličice sode bikarbone
2 gnječene banane
2 žlice ruma
Sastojci za glazuru:
10 žlica mlijeka
1 vanilin šećer
150 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca
Priprema:
Sastojke za biskvit pomiješajte u većoj posudi i pustite pola sata da smjesa miruje. Za to vrijeme uključite pećnicu neka se ugrije na 180 stupnjeva i kalup veličine 20 x 35 cm premažite masnoćom i pospite grizom. Izlijte smjesu ravnomjerno u kalup i pecite približno 45 minuta, ovisno o jačini pećnice. Malo prije nego je kolač gotov otopite na pari sve sastojke za glazuru i prelijte je po vrućem kolaču. Dobar tek!