Kolegij Doma naroda PSBiH

Sjednica Doma naroda BiH početkom svibnja

22.04.2020.
u 18:42

Članovi Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održali su danas 12. sjednicu.

Rukovodstvo Doma naroda razmatralo je Prijedlog izmjena Poslovnika Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u kontekstu mogućnosti održavanja elektronskih sjednica Doma. Donesen je zaključak da za izmjenama Poslovnika nema potrebe jer uz primjenu svih propisanih epidemioloških mjera trenutno postoje tehnički i sigurnosni uvjeti za redovite sjednice. Također, zaključeno je kako će se sjednica Doma naroda održati u prvoj polovici svibnja.

U okviru rasprave o 18 točki predviđenih dnevnim redom sjednice, članovi Kolegija Doma naroda su odredili nadležne parlamentarne komisije za razmatranje većeg broja prijedloga zakona i izvještaja o radu koje Parlamentarnoj skupštini BiH u okviru ostvarivanja njene kontrolne uloge podnose institucije Bosne i Hercegovine.

S ciljem davanja odgovora, Zahtjev Ustavnog suda BiH, broj: 02-1-2-548/20 od 3. 3. 2020; danas je proslijeđen Ustavnopravnom povjerenstvu Doma naroda.

U okviru točke dnevnog reda tekuća pitanja članovi Kolegija Doma naroda razgovarali su i o zakazivanju Lokalnih izbora. Zbog aktualne epidemiološke situacije prouzročene koronavirusom, predložena je inicijativa da Vijeće ministara BiH u suradnji s nadležnim institucijama napravi procjenu uvjeta za početak izbornog procesa Lokalnih izbora 2020. godine, priopćeno je iz PSBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?