gotov za manje od sat vremena

Sočni kolač s breskvama i jogurtom: Jednostavan recept za lagani desert

Shuterstock
27.08.2024.
u 19:50

Kolač s breskvama i jogurtom sladak je i sočan, ali lagan, lako se priprema i bit će gotov za manje od sat vremena.

Iskoristite sezonu bresaka i uživajte u njima na sva načine – samima, u salatama i voćnim salatama i naravno - u kolačima. Ovo sočno ljetno voće savršeno je za kolače svih vrsta, s kremom, bez kreme, bez biskvita ili sa svime što vam padne na pamet.

Breskve nisu samo ukusne, nego su i vrlo hranjive i zdrave, a na portalu www.krenizdravo.hr pronašli smo pet maštovitih recepata za brze kolače s breskvama sa zanimljivim sastojcima poput zobenih pahuljica ili chia sjemenki, a jednako ukusno zvuči i cheesecake s breskvama u čaši.

A s vama smo ipak odlučili podijeliti jednostavan recept za dobar stari klasik, kolač od jogurta, naravno s breskvama u glavnoj ulozi. Kolač s breskvama i jogurtom sladak je i sočan, ali lagan, lako se priprema, gotov je za manje od sat vremena i odlično će pristajati svakom dobu dana.

Sastojci za kolač s breskvama i jogurtom:

  • 2 breskve, oguljene i narezane na kriške
  • 180 g brašna (integralnog)
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • pola čajne žličice sode bikarbone
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1/4 čajne žličice soli
  • pola šalice jogurta
  • pola šalice kokosovog šećera
  • 1/4 šalice kokosovog ulja
  • 2 jaja

pola šalice biljnog napitka ili mlijeka

Priprema kolača s breskvama i jogurtom:

  • Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  • Nauljite kalup za pečenje ili ga obložite papirom za pečenje.
  • U zdjeli pomiješajte suhe sastojke – brašno, sol, sodu bikarbonu, prašak za pecivo.
  • U drugoj zdjeli umutite jaja s kokosovim šećerom do pjenaste teksture.
  • Potom dodajte jogurt, kokosovo ulje i mlijeko ili biljni napitak te pomiješajte.
  • Postupno dodajte suhe sastojke mokrima i sjedinite smjesu, a prema potrebi dodajte još mlijeka ili biljnog napitka.
  • Jednu narezanu breskvu dodajte u smjesu.
  • Prelijte smjesu u kalup te ostatak breskvi rasporedite po vrhu kolača.
  • Pecite u pećnici oko 35 minuta, a čačkalicom provjerite je li kolač pečen.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije