Ova poslastica je neodoljiva! Pravit ćete je često nakon što je probate...
Sastojci za tart:
100 g maslaca
prstohvat soli
50 g šećera
150 g brašna
50 g mljevenih oraha
3-4 žlice vode
Nadjev:
75 g maslaca
75 g smeđeg šećera
3 jaja
75 g mljevenih oraha
2 žlice kakaa
2 žlice amaretta ili ruma
500 g očišćenih krušaka ili krušaka iz konzerve
med
Priprema:
Pjenasto izmiješajte maslac i sol. Dodajte brašno, orahe i vodu pa zamijesite nešto čvršće tijesto te njime obložite namašćeni kalup za tart ili tortu. Ostavite u hladnjaku 30–ak minuta. Kruške ogulite i izrežite na četvrtine (ako su iz konzerve, dobro ih ocijedite i prepolovite). Za nadjev prvo izmiješajte maslac i šećer pa dodajte žumanjke, piše Dnevno.hr.
Umiješajte i kakao, orahe i amaretto. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka pa pomiješajte sa smjesom za nadjev. Time prekrijte tijesto koje ste izvadili iz hladnjaka. Poslažite kruške i pecite oko pola sata na 200 stupnjeva. Izvadite iz pećnice pa medom premažite samo kruške koje vire iz tijesta.