Srbija ipak neće slati policajce u Bosnu i Hercegovinu

20.07.2024.
u 20:29

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije objavilo je službeno priopćenje relevantnog ministra Ivice Dačića kako Srbija neće slati policajce u Bosnu i Hercegovinu.

Ranije je priopćeno kako će od ponedjeljka, 22. srpnja, jedan uniformirani policajac i službenik Uprave kriminalističke policije Srbije biti raspoređeni u Banja Luci, Foči i Trebinju, koji će raditi zajedno s kolegama iz RS do 1. rujna.

To je izazvalo nekoliko nasilnih reakcija u BiH, posebice iz oporbenog tabora, koji je pozvao na sprječavanje ulaska srbijanske policije u našu zemlju jer bi to moglo eskalirati. Vladajuća koalicija je, s druge strane, izjavila da takva suradnja nije neobična.

Nakon niza reakcija, Dačić je optužio bošnjačke političare za stvaranje političkih intriga i prijetnji iz "najnormalnije policijske suradnje u turističkoj sezoni".

"Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije neće dozvoliti nikome da traži izgovore za sukobe i pripreme za rat u tome. Zato nećemo slati policajce u Republiku Srpsku kako to ne bi bio umjetni razlog za napade na Srbiju i srpski narod", kazao je Dačić

Ranije je kazao kako takva suradnja policijskih agencija u regiji postoji već deset godina, da su srbijanski policajci u Hrvatskoj i Crnoj Gori već upućeni, ali da ne moraju slati policajce u BiH ako to ne želimo, piše Klix.ba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?