Srušila se zgrada u Italiji, stradali brat (6) i sestra (4)

22.09.2024.
u 14:33

Dvoje djece, starih 4 i 6 godina, stradalo je kada se srušila zgrada u Napulju nakon što je u jednom od stanova najvjerovatnije došlo do eksplozije plina.

Pod ruševinama je ostalo još šestoro ljudi, a na licu mjesta je više od 60 spasilaca.

Dvokatnica u Savijanu srušila se jutros nešto poslije 8 sati, a urušavanju je prethodila strašna eksplozija, kako se vjeruje, plinske boce.

Do eksplozije je najverovatnije došlo u stanu na 2. katu, u kojem je živela jedna baka.

U trenutku tragedije, u zgradi je bilo više ljudi, uključujući i obitelj  sa troje djece, starih 2, 4 i 6 godina. Na lice mjesta su odmah stigli pripadnici policije i vatrogasci, koji su krenuli da raščišćavaju ruševine u potrazi za preživjelima. Nekih sat vremena nakon eksplozije iz ruševina izvukli oca i dvogodišnje djete i oni su u teškom stanju prebačeni u bolnicu, prenosi Telegraf.

Nekih sat vremena kasnije pronašli su tijelo četvorogodišnje djevojčice, a potom i tijelo njenog dvije godine starijeg brata.

Kako javljaju mediji, i dalje se traga za majkom mališana, i bakom, koja je živela na 2. katu.

Prema prvim informacijama, od siline eksplozije drugi kat zgrade se odmah srušio, a ostatak konstrukcije je ubrzo popustio pod teretom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?