POMOĆ ZDRAVSTVU

Stiglo 80 respiratora koje je kupila Vlada FBiH

25.04.2020.
u 16:27

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić dočekao je  lu zračnojuci u Sarajevu pošiljku od 80 respiratora koji su stigli danas iz Pekinga, a koje je Vlada Federacije BiH kupila za potrebe zdravstvenog sustava.

Riječ je o 80 respiratora s po dva izlaza, koji mogu biti i mobilni i stacionarni, te su kao takvi trenutačno najtraženiji na tržištu.

- Važna je pomoć naših prijatelja diljem svijeta, kao i naših domaćih tvrtki i donatora, te koristim i ovu priliku da im se zahvalim. Ali je važna i naša moć da, kao institucije, nabavljamo ono što nam je potrebno, posebice u nezapamćenim uvjetima konkurencije na tržištu medicinske opreme.

S ovom, dosad najvećom pošiljkom respiratora, naš zdravstveni sustav bit će još jači za suočavanje s pandemijom. Osim ovih 80 respiratora koje ćemo isporučiti diljem FBiH, uskoro će stići ostatak pošiljke od 20 respiratora, što će biti ukupno 100 novih - rekao je Novalić.

On je kazao kako su ranije nabavljeni  testovi, zaštitna odjela i druga oprema i nastavit će dobavljati svu potrebnu opremu.

- Vlada će, kao i dosad, sa snagom svojih resursa biti na raspolaganju našem zdravstvenom sustavu i liječnicima koji su na prvoj liniji obrane - naglasio je Novalić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije