Stižu nam pljuskovi i ugodnije temperature zraka

oblačno vrijeme
ilustracija
20.07.2024.
u 07:49

Očekuje nas i više nestabilnog vremena, ali oborine i dalje lokalno. Najmanje oborina bit će na jugu Bosne i Hercegovine

Polako, ali sigurno, stižu nam nešto ugodniji i podnošljiviji ljetni dani. Prema sredini idućeg tjedna osjetniji pad temperatura najavili su bh. meteorolozi.

Kako navode, očekuje nas i više nestabilnog vremena, ali oborine i dalje lokalno. Međutim, svakodnevna pojava lokalnih pljuskova na kraju bi rezultirala time da veći dio BiH do kraja srpnja dobije barem prolazno kišu. Dodaju i da će najmanje oborina biti na jugu zemlje.

Prema prognozi FHMZ-a, danas će u Bosni biti umjereno do uglavnom oblačno, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom očekuju se u Bosni i na sjeveru Hercegovine. Jutarnja temperatura bit će od 19 do 25, na jugu do 28, a dnevna od 27 do 33, na jugu 40 °C.

U nedjelju će u Bosni prijepodne biti umjereno do pretežno oblačno, uz postupno razvedravanje tijekom poslijepodneva. U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša ili lokalni pljuskovi mogući su u središnjim, istočnim i sjevernim područjima Bosne te na sjeveru Hercegovine. Oborina će biti uglavnom u prvom dijelu dana. Jutarnja temperatura bit će od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 26 do 33, na jugu 37.

U ponedjeljak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne se lokalni pljuskovi očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura bit će od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 28 do 34, na jugu 37. Sparno i nestabilno vrijeme prognozira se do 23. srpnja. Velika je vjerojatnost za lokalne pljuskove uz intenzivne oborine i grmljavinu te olujni vjetar i povremeno tuču, dok se na zapadu i jugu zemlje očekuje više sunca i vrlo malo oborina.

Od 24. srpnja bit će stabilno i sunčano, uz prosječne temperature za ovo doba godine. Nova nestabilnost i osjetno svježije prognozira se početkom kolovoza. Nešto ugodnije temperature očekuju se od 21. do 24. srpnja s maksimalnom temperaturom do 34 °C, a na krajnjem jugu i sjeveru i do 38 °C. Razdoblje s natprosječno visokim temperaturama od 25. do 30. srpnja uz jutarnje u Bosni od 18 do 23 te Hercegovini od 21 do 26, danju u BiH između 36 i 41 °C.

Početak kolovoza obilježit će nešto niže i ugodnije temperature s minimalnim od 12 do 17 i maksimalnim od 23 do 29 °C.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?