Napravite štrudlu s pudingom od vanilije i borovnicama. Lagani kolač koji se brzo i jednostavno napravi.
Sastojci
Punjenje
1 l mlijeka
100 g šećera
3 vrećice praška za puding od vanilije
Dodatno
500 g gotovih kora
250 g svježih ili smrznutih borovnica
Priprema
1 Skuhajte puding
Odvojite 100 ml od 1 l mlijeka. Ostatak stavite da se grije, a u odvojeni dio umutite 3 vrećice praška za puding i šećer.
Kad mlijeko zavrije dodajte razmućenu smjesu s praškom za puding i šećerom pa kuhajte par minuta dok se ne zgusne.
Ohladite uz povremeno miješanje kako se ne bi stvorila korica ni grudice, piše Index.hr.
2 Oblikujte štrudle
Za jednu štrudlu trebat će vam tri gotove kore. Premažite ih pudingom, posipajte borovnicama i zarolajte. Stavljajte u nauljen lim za pečenje jednu pored druge.
3 Pecite
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite štrudle 20 do 25 minuta. Ohlađene posipajte šećerom u prahu.