U sklopu programa “Dani edukacije” povodom manifestacije “Dani Studentskog zbora”, održana je pivska radionica na Agronomsko i prehrambeno – tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.
“Budući da u posljednjih par godina craft pivarstvo postaje sve popularnije u Bosni i Hercegovini, odlučili smo organizirati radionicu na kojoj će naši predavači studentima objasniti kako se pravi domaće pivo i što je sve potrebno da se pokrene vlastiti posao”, rekla je organizatorica radionice Marija Banožić.
Predstavnik craft pivovare “Lovac”, Vlado Mandić i predstavnik craft pivovare “Džudžan”, Renato Juričić u svom su izlaganju pokazali čitav proces izrade domaćeg piva, sastojke od kojih nastaje dobro pivo te potrebnu opremu kućne radinosti.
“Ovom radionicom smo htjeli promovirati domaće craft pivarstvo, upoznati ljude s više vrsta i okusa piva te dati korisne informacije o konzumaciji ili kupovini istog”, istaknuo je jedan odpredavača Vlado Mandić.
Prezentacijom “Kategorizacija i degustacija piva”, Adnan Oručević prisutnim studentima objasnio je što je to BJCP (Beer Judge Cerfitication Program), odnosno vodič za kategorizaciju i glavne osobine piva te naglasio neka od zlatnih pravila za ispijanje dobrog piva.
Svi prisutni su na kraju predavanja mogli uživati u degustaciji domaćeg piva, priopćeno je sa Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.