Za sve generacije

Super kremasta i mirisna pita koju radimo vikendom za sebe i najmilije!

kremasti-kolac
20.02.2021.
u 08:03

Julka, Juliška, Juli pita, Julka šnite nazivi su pod kojima pamtimo ovaj super kolač – jedan od onih kolač koje radimo vikend kad želimo nešto slatko za sebe i svoje najmilije kad ih baš želimo razveseliti!

Kolač ima finu blagu kremu koja je sjajno slaže uz mekani biskvit, a miriše zbilja neodoljivo! Doslovno rijetko tko može stati samo na “jednoj šniti”. Kako nam dolazi vikend, tako vam unaprijed donosimo sjajan recept (na internetu ćete naći brojne verzije i one “modernije” modificirane). Mi se ipak volimo držati onih starih dobro provjerenih recepata koji se prenose s generaciju na generaciju!

1. FIL – BISKVIT

20 dkg šećera
6 žumanjka
15 dkg naribane čokolade
15 dkg mljevenih oraha
6 bjelanjaka

2. FIL – KREMA

6 dcl mlijeka
3 žlice oštrog brašna
3 žlice gustina
25 dkg margarina
10 dkg maslaca
25 dkg šećera u prahu
2 šećer vanilije
1 korica limuna

LISNATO TIJESTO – pakiranje
1 pakovanje lisnatog tijesta

Priprema

Oba lista lisnatog tijesta ispecite na obrnutoj strani lima. Dobro izmiksajte  žumanjak sa šećerom ( miksajte dok ne osjetite da se šećer otopio), zatim dodajte naribanu čokoladu, mljevene orahe i na kraju snijeg od bjelanjaka( snijeg je dovoljno izmiksan kad “stoji” i ne pomiče se iz posude u kojo ste istukli bjelanjke. Oprezno nagnite posudu radi provjere) . Sve izlijte u pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Pečeni biskvit izvadite i ohladite.

U šest decilitara mlijeka skuhajte izmiješano brašno i gustin s otprilike pola decilitra mlijeka (dok se mlijeko kuha sa brašnom i gustinom miješajte mikserom, tako neće ostati grudice brašna). Kad se to skoro skroz ohladi dodajte pjenasto umućen margarin, maslac, vanilin šećer, koricu limuna i šećer u prahu, prenosi Dnevno.hr.

Slažite lisnato tijesto, pola bijele kreme, smeđi biskvit, druga polovica bijele kreme, lisnato tijesto. Po vrhu pospite šećerom u prahu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije