KONJIC I JABLANICA

Učenici od sutra opet u klupama, osigurana i stipendija

20.10.2024.
u 15:41

Sutra se učenici u Jablanici vraćaju u školske klupe, dok je djeci iz poplavljenih područja omogućeno praćenje nastave online, čime se olakšava obrazovanje za one koji se još uvijek suočavaju s posljedicama nedavnih poplava. Kako je najavio Jasmin Turak, Grad Konjic donio je odluku da u natječaj za dodjelu stipendija u školskoj/akademskoj 2024./2025. godini uključi sve učenike osnovnih i srednjih škola te studente s područja pogođenih poplavama koji imaju prijavljeno prebivalište u Gradu Konjicu.

Ova odluka pružit će financijsku potporu za više od 100 učenika i studenata, čiji su životi pogođeni ovom prirodnom katastrofom. Od danas s radom počinje i Ured za psihološku pomoć stanovništvu Jablanice, koji će pružati prijeko potrebnu podršku osobama koje su pogođene razornim posljedicama poplava. Ured će biti dostupan svim stanovnicima koji se suočavaju s emocionalnim i psihološkim poteškoćama nakon ove teške situacije.

Informacije o procedurama i prijavama za stipendije bit će uskoro objavljene, čime će se učenicima i studentima iz poplavljenih područja omogućiti da lakše prebrode financijske izazove i nastave svoje obrazovanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije