Inovativna inicijativa

UniCredit Bank i Deloitte predstavili Management Excellence Award Program

23.04.2024.
u 16:03

Na današnoj konferenciji za medije, UniCredit Bank, vodeća banka na tržištu Bosne i Hercegovine, i globalna kompanija za poslovno savjetovanje, Deloitte, predstavile su Management Excellence Award program (skraćeno: MEA). MEA Program je inovativna inicijativa koja je osmišljena kako bi prepoznala i podržala izvrsnost privatnih bh. kompanija koje se ističu svojim poslovnim performansama, liderstvom i poduzetničkim duhom.

MEA Program predstavlja spoj elemenata prepoznavanja dostignuća i potencijala, edukacije, umrežavanja i mentorstva. Cilj programa jeste pružiti sudionicima vrijedna znanja, resurse i poslovne kontakte kako bi ubrzali svoj rast i razvoj. Sudionici će se natjecati za nagrade i priznanja kroz proces ocjenjivanja koji će obuhvatiti kvalitet njihovih sposobnosti i praksi upravljanja, strategiju, inovacije, organizacijsku kulturu i financijske performanse.

Šestomjesečni program će biti zaključen dodjelom MEA nagrade kao potvrde izvrsnosti najuspješnijih kompanija. Sve zainteresirane kompanije mogu se prijaviti putem web stranice mea.ba, a rok za prijavu je 15.6.2024. godine.

"MEA Program je prilika za kompanije da dobiju neovisan pogled na svoje poslovanje od strane stručnjaka iz Deloitte-a, ekspertizu u sferi financijskog poslovanja od strane vodeće financijske institucije u BiH, ali i jedinstveno priznanje i titulu za izvrsnost.", izjavila je Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d.

"Cilj nam je biti pokretač razvoja privrede, stoga smo pokrenuli ovu inicijativu kao platformu za razmjenu znanja i unaprjeđenje poslovanja po uzoru na svjetske prakse, pružajući domaćim privrednicima podršku za daljnji razvoj i napredak. Kroz proces coaching-a, kompanije će dobiti personalizirane povratne informacije o svojim praksama i strategiji, što će im omogućiti da unaprijede svoje poslovne rezultate i postignu konkurentsku prednost".

MEA Program će ocjenjivati kompanije na četiri ključna stupa: Strategiju, Operativnu izvrsnost i inovacije, Talente i kulturu, te Upravljanje i financijsku izvrsnost. Nagrade će biti dodijeljene u pet kategorija, uključujući i posebnu nagradu za izvrsnost u upravljanju i žensko liderstvo.

“Naš cilj s MEA Programom je podržati razvoj poslovnog ekosustava u Bosni i Hercegovini te potaknuti kompanije da dostignu nove visine izvrsnosti i održivog rasta. Kompanije će dobiti pristup stručnim savjetima i analizi svojih strategija i procesa, omogućavajući im da identificiraju ključna područja za poboljšanje i optimizaciju. Ovo je važno ne samo za trenutni uspjeh kompanije, već i za stvaranje dugoročne konkurentske prednosti na tržištu. MEA Program pruža podršku koja će omogućiti kompanijama da se uspješno prilagode dinamičnom poslovnom okružju i ostvare svoje poslovne ciljeve.”, izjavila je Sabina Softić, direktorica i odgovorna partnerica Deloitte BiH

Prijaviti se mogu kompanije iz Bosne i Hercegovine koje ispunjavaju određene kriterije, uključujući zapošljavanje 10-100 zaposlenika, godišnje prihode od 2-20 milijuna KM, pozitivan financijski rezultat, te minimalno 3 godine poslovanja.

“Vjerujemo da će kompanije prepoznati priliku i benefite koje program pruža, posebice u kontekstu osvajanja Management Excellence Award priznanja kao prepoznatljive oznake izvrsnosti u poslovanju, te značajnih mogućnosti za umrežavanje. Završni gala događaj omogućit će kompanijama pobjednicama da predstave svoje biznise ekskluzivno pozvanoj grupi poslovnih lidera i investitora iz države i regije, a nakon događaja imat će priliku iskoristiti prilagođenu 1-na-1 poslovnu savjetodavnu podršku od strane Deloittea.” naglasila je Elma Delalić, menadžerica u odjelu savjetovanja Deloitte BiH.

Za više informacija o Management Excellence Award programu i procesu prijave, posjetite web stranicu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?