Video koji je šokirao gotovo 10 milijuna ljudi: Ovako balerine provjeravaju je li im struk dovoljno tanak

22.09.2024.
u 17:33

Nedavno je objavljen video u kojem balerine prolaze kroz mali procjep između dvije drvene šipke, a video uz opis "standardni struk balerine" ima 9,7 milijuna pregleda. 

Video je pokrenuo lavinu komentara o tome koje bi standarde balerine trebale zadovoljiti.

“Samo se nadam da su sretne”, “Standardni koncept balerininog struka kroz povijest je povezan s tradicionalnim očekivanjima o baletu, odnosno s vitkom figurom, koja često promovira tzv. ideal mršavosti”, samo su neki od komentara.

Koliko su visoke i teške balerine?

Uglavnom se počinju baviti baletom između četvrte i osme godine, a na pripremne tečajeve mogu se uključiti od treće godine, prenosi krstarica.com.

Većina baletana visoka je između 160 i 172 cm, a savršena težina trebala bi biti između 40 i 58 kilograma, ovisi o mišićima i težini kostiju.

Kao ekstreman primjer ističe se Rut Lujan, bivša meksička balerina, s opsegom struka od nevjerojatnih 30 centimetara.

Balerine također imaju poseban način prehrane. Svetlana Zakharova, visoka 158 cm i teška 49 kg, uopće ne jede sol, a doručak su joj žitarice pomiješane s vodom. Ovu dijetu slijede mnoge ruske balerine.

Slavna Maja Plisecka nije pila kavu, izbjegavala je proizvode s glutenom, meso, mliječne proizvode, jaja i šećer. Neki plesači čak i ne jedu određene vrste voća i povrća, poput rajčica ili banana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?