Kapitalna potpora

Vlada HBŽ-a za stambeno zbrinjavanje branitelja izdvojila 635.000 KM

15.07.2024.
u 14:52

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na današnjoj sjednici je dala suglasnost Upravi za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HBŽ-a na Program utroška sredstava-kapitalne potpore pojedincima–braniteljima, stambeno zbrinjavanje iz Proračuna Hercegbosanske županije za 2024. godinu u iznosu od 635.000 KM.

Program kapitalnih potpora je pomoć pripadnicima braniteljske populacije u rješavanju stambenih pitanja, temeljem Pravilnika o stambenom zbrinjavanju branitelja i stradalnika Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Upravi za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane HBŽ-a data je suglasnost na Program utroška sredstava tekućih prijenosa  u iznosu od 150.000 KM – Potpore udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, izvijestila je Vlada HBŽ-a.Također na današnjoj sjednici Vlada je imenovala Povjerenstvo za žalbe Vlade Hercegbosanske županije, za rješavanje izjavljenih žalbi na prvostupanjska rješenja Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a Hercegbosanske županije,

Na prijedlog Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih donesena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 25 500 KM  Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije u svrhu novčane pomoći JU Starački dom Tomislavgrad za pokriće dijela troškova nabave vozila koje je prilagođeno za prijevoz invalida i nepokretnih osoba za potrebe Staračkog doma Tomislavgrad.  Vlada je dala suglasnost na Dokument okvirnog proračuna Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije za razdoblje 2025. – 2027. godina

Osigurana sredstva za nabavu seruma protiv zmijskog otrova

Na prijedlog Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih  Vlada je danas donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava u svrhu financijske pomoći zdravstvenim ustanovama za nabavu seruma protiv zmijskog otrova u iznosu 11 466 KM. Zdravstvene ustanove s područja županije nabavile su serum protiv zmijskog otrova, a Vlada je ovom Odlukom  osigurala  financijska sredstva.

Na današnjoj sjednici županijska Vlada dala je suglasnost na prijedlog teksta Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i radnika doktora medicine-stomatologije, medicinskih sestara i tehničara i pomoćnih radnika u djelatnosti zdravstva na području Hercegbosanske županije utvrđenog između Pregovaračkog tima Vlade Hercegbosanske županije s jedne strane  i Sindikata liječnika Hercegbosanske županije, Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Hercegbosanske županije i Sindikata pomoćnih radnika u zdravstvu Hercegbosanske županije, s druge strane.

Vlada je na današnjoj sjednici ovlastila Dijanu Novković Pećanac, ministricu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije da u ime Vlade Hercegbosanske županije potpiše Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika – doktora medicine i stomatologije, medicinskih sestara i tehničara i pomoćnih radnika u djelatnosti zdravstva na području Hercegbosanske županije.

Svim proračunskim korisnicima bit će isplaćen regres u iznosu od 669 KM

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj sjednici donijela je Odluku o isplati naknade za korištenje godišnjeg odmora – regresa za 2024. godinu  u visini 50% prosječne neto plaće isplaćene u Federaciji Bosne i Hercegovine po zadnjem objavljenom statističkom podatku Federalnog zavoda za statistiku, u neto iznosu od 669 KM po uposleniku.Sredstva za isplatu naknade osigurat će se u Proračunu Hercegbosanske županije za 2024.godinu.

Potpore vjerskim zajednicama

Na današnjoj sjednici Vlade Hercegbosanske županije, između ostalog, donesena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava za poziciju „Potpore vjerskim zajednicama “u iznosu od 100 000 KM. Riječ je o  potpori Katoličkoj crkvi u iznosu od 60 000 KM, Medžlisu Islamske zajednice 20 000 KM i Pravoslavnoj crkvi 20 000 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?