Vlada Županije posavske

Za sanaciju i rekonstrukciju lokalnih cesta u općini Odžak odobreno 433.000 KM

Vlada Županije posavske
30.04.2024.
u 19:10

Vlada Županije posavske (ŽP) usvojila je Odluku o davanju suglasnosti na Izmjene i dopune Plana i programa održavanja, zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove javnih cesta za 2024. godinu, Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša ŽP, kojom se vrši preraspodjela odobrenih financijskih sredstava.

Vlada ŽP je usvojila Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu prometa, veza i zaštite okoliša ŽP za provođenje postupka javne nabave radovi na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih cesta u općini Odžak za 2024. godinu. Procijenjena vrijednost javne nabave je 433.000 KM bez PDV-a, a provesti će se putem otvorenog postupka, priopćeno je iz Vlade ŽP.

Usvojena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije posavske za 2024. godinu na poziciji Grant za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.

Za realizaciju Programa u Proračunu Županije posavske za 2024. godinu predviđena su sredstva u iznosu od 40.000 KM za sufinanciranje osnovnog i srednjeg obrazovanja djece s posebnim potrebama smještenih u ustanovama za specijalizirano obrazovanje i odgoj u FBiH, jednokratna novčana pomoć učenicima osnovnih i srednjih škola na području Županije Posavske za odlazak na ekskurzije, podrška organiziranja i održavanja županijskih natjecanja za učenike osnovnih i srednjih škola na području Županije posavske, podrška uspješnosti u ispunjavanju nastavnih i izvannastavnih aktivnosti učenika osnovnih i srednjih škola u Županiji posavskoj.

Vlada je usvojila Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije posavske za 2024. godinu za dospjele, a neizmirene obveze prema uposlenicima Ministarstva unutarnjih poslova ŽP na ime uplate razlike doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje za razdoblje 1999. - 2003. godine.

Razlog za donošenje ove odluke je ispunjenje zakonom utvrđene dospjele, a blagovremeno neizmirene obveze poslodavca prema pet uposlenika ovog ministarstva koji u narednim mjesecima odnosno po uplati neizmirenih obveza ispunjavaju uvjete za odlazak u mirovinu.

Na sjednici je Vlada usvojila zaključke o prihvaćanju Izvješća o radu za 2023. godinu Službe za upošljavanje ŽP i Programa rada za 2024. godinu Službe za upošljavanje ŽP, te će biti proslijeđeni u skupštinsku proceduru na daljnje postupanje.

Financijski pokazatelji su u znaku povećanja sredstava kroz realiziranje mjera kojim je posao dobila 375 osoba, kazao je ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Dragutin Živković.

Usvojeni su izvješća o radu Županijskog zavoda za pružanje pravne pomoći za 2023. godinu i Županijske uprave civilne zaštite ŽP, kao i godišnji planovi rada tih institucija, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?