omiljeni napitak

Znanstvenici su dokazali kako zapravo tursku kavu kuhamo na krivi način

shutterstock
30.01.2020.
u 10:43

Istraživači su rekli da bi kava zapravo trebala biti od većih zrna koja nisu upotpunosti samljevena te se tako dobije puniji okus, a jačina kave ostaje ista.

Istraživanje objavljeno u akademskom časopisu Journal pokazalo je da većina ljudi svoju kavu kuha na pogrešan način, prenosi nypost.com.

Dokazali su da ljudi koriste previše zrna kave koja su sitno mljevena, što vodi do lošijeg okusa i potrošnje previše proizvoda.

Istraživači su rekli da bi kava zapravo trebala biti od većih zrna koja nisu u potpunosti samljevena jer se tako dobije puniji okus, a jačina kave ostaje ista, dok potpuno samljevena zrna ostavljaju gorak okus.

Također, ovim se načinom i štedi. Naime, manje zrna potrebno je za kuhanje kave, što znači da ćete uštedjeti na proizvodu i morat ćete kupovati manje kave.

Iako su ljudi skeptični prema ovoj ideji, stručnjaci kažu da je ovo pravi način za korištenje zrna kave koji će imati snažan ekonomski utjecaj i stvoriti bolji način konuzmacije kave u budućnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije