Zdrav prirodni napitak

Znate li kako napraviti sirutku od samo 2 sastojka: Jača imunitet, dobra je za jetru, osteoporozu...

sirutka
Shutterstock
22.10.2024.
u 07:54

U narodnoj medicini koristi se za jačanje imuniteta, kod umora i iscrpljenosti, blagotvorna je za jetru, oboljele od osteoporoze, ali i za zdrave osobe.

Sirutka je tekućina koja se izdvaja prilikom izrade sira. Sadrži proteine ​​s visokim postotkom esencijalnih aminokiselina važnih za razvoj mozga, a omiljen je dodatak prehrani sportašima i kod vježbanja.

U narodnoj medicini koristi se za jačanje imuniteta, kod umora i iscrpljenosti, blagotvorna je za jetru, oboljele od osteoporoze, ali i za zdrave osobe.

U sirutki ćete pronaći najbolje i najvrjednije sastojke mlijeka kao što su vitamini E i B, minerali i mliječni šećeri koji su zaslužni za oporavak cijelog organizma, a posebno mišića, prenosi Skuhaj.hr.

Sirutku je vrlo lako napraviti sa samo 2 sastojka.

Sastojci:

1 litra mlijeka

1 limun

Priprema:

U lonac ulijte litru mlijeka i zagrijavajte ga na umjerenoj vatri dok ne zavrije. Prije nego počne kuhati umiješajte sok od jednog limuna i maknite sa štednjaka. Pustite da se ohladi, a talog koji dobijete je sir visoke nutritivne vrijednosti, dok je tekućina koja se iznad izdvojila sirutka. Tekućinu procijedite i ulijte u staklenu bocu koju držite u hladnjaku do sedam dana. Možete ga piti umjesto mlijeka, najbolje na prazan želudac, a može poslužiti i kao dodatak mnogim jelima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije