RECEPT DANA

Bez paljenja pećnice: Napravite najukusniju kesten bajaderu

Foto: @my.mili.cake
Bez paljenja pećnice: Napravite najukusniju kesten bajaderu
22.11.2024.
u 18:12
Ovaj slatki, bogati desert savršen je za obiteljska okupljanja, blagdane ili bilo koju prigodu kada želite uživati u nečemu zaista posebnom.
Pogledaj originalni članak

Kesten bajadera je ukusni, mirisni kolač koji spaja bogate okuse kestena i čokolade, a ujedno je i idealan desert za zimske dane. Ovaj recept s food bloga @my.mili.cake donosi kombinaciju kesten pirea, keksa, maslaca i rum arome koja čini savršen spoj za ljubitelje slastica. S jednostavnom pripremom i bogatim okusima, kesten bajadera će zasigurno postati vaš novi omiljeni desert. Pripremite ih u samo 45 minuta i uživajte u savršenoj slatkoj kombinaciji.

Sastojci: 

  • 500 g kesten pirea (zaslađen)
  • 500 g mljevenog keksa
  • 150 g maslaca (sobne temperature)
  • 120 g šećera u prahu
  • 2 vrećice rum šećera
  • 1 bočica Rum arome
  • 80 g čokolade za kuhanje (za ½ smjese)

Za čokoladnu glazuru:

  • 100 g mliječne čokolade
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 2 žličice ulja

Još:

  • Čokoladne mrvice

Priprema:

  •  U odgovarajućoj posudi pomiješajte mljeveni keks, odleđeni kesten pire, omekšali maslac, šećer u prahu, rum šećer i aromu ruma (po ukusu).
  • Sve dobro rukom zamijesite u kompaktnu smjesu. Ako je smjesa previše suha, dodajte malo soka od naranče.
  • Podijelite smjesu na dva jednaka dijela.
  • Čokoladu otopite na pari i dodajte u jedan dio smjese te dobro promiješajte dok se ne dobije jednolična smjesa.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.