Kesten bajadera je ukusni, mirisni kolač koji spaja bogate okuse kestena i čokolade, a ujedno je i idealan desert za zimske dane. Ovaj recept s food bloga @my.mili.cake donosi kombinaciju kesten pirea, keksa, maslaca i rum arome koja čini savršen spoj za ljubitelje slastica. S jednostavnom pripremom i bogatim okusima, kesten bajadera će zasigurno postati vaš novi omiljeni desert. Pripremite ih u samo 45 minuta i uživajte u savršenoj slatkoj kombinaciji.
Sastojci:
- 500 g kesten pirea (zaslađen)
- 500 g mljevenog keksa
- 150 g maslaca (sobne temperature)
- 120 g šećera u prahu
- 2 vrećice rum šećera
- 1 bočica Rum arome
- 80 g čokolade za kuhanje (za ½ smjese)
Za čokoladnu glazuru:
- 100 g mliječne čokolade
- 100 g čokolade za kuhanje
- 2 žličice ulja
Još:
- Čokoladne mrvice
Priprema:
- U odgovarajućoj posudi pomiješajte mljeveni keks, odleđeni kesten pire, omekšali maslac, šećer u prahu, rum šećer i aromu ruma (po ukusu).
- Sve dobro rukom zamijesite u kompaktnu smjesu. Ako je smjesa previše suha, dodajte malo soka od naranče.
- Podijelite smjesu na dva jednaka dijela.
- Čokoladu otopite na pari i dodajte u jedan dio smjese te dobro promiješajte dok se ne dobije jednolična smjesa.