mekani veganski keksići

Keksi sa slanutkom i komadićima čokolade

Foto: Shuterstock
Keksi sa slanutkom i komadićima čokolade
09.11.2024.
u 09:22
Pogledaj originalni članak

Ako imate Tik Tok onda znate da su ovi keksići preplavili društvene mreže. Priprema je gotova za svega 5 minuta, a kao rezultat ćete dobiti mekane veganske keksiće. Po želji maslac od indijskih oraščića zamijenite bademovim ili kikiriki maslacem te dodajte orašaste plodove po želji, piše Index.hr

Sastojci:

  • 1 konzerva slanutka (400 g neocijeđene mase)
  • 120 gmaslaca od indijskih oraščića
  • 2 žlicebademovog mlijeka
  • 50 mljavorovog sirupa
  • ½ žličicesoli
  • 1 žličicaekstrakta vanilije
  • 50 gkomadića čokolad

Priprema:

Sjedinite sastojke

  • Zagrijte pećnicu na 185 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Slanutak ocijedite, operite i oljuštite.
  • Oljušten slanutak ubacite u blender i dodajte sve ostale sastojke osim komadića čokolade. Uključite blender i miksajte 1 minutu.
  • Po potrebi isključite blender usred miksanja, ostružite stijenke blendera i ponovno miksajte dok se slanutak ne pretvori u kremu.

Oblikujte kekse

  • Prebacite smjesu u zdjelu i dodajte komadiće čokolade. Dobro promiješajte te žlicom vadite smjesu na papir za pečenje. Namočite ruke i pritisnite svaku hrpicu smjese kako bi oblikovali keks.

Ispecite i poslužite

  • Lim s keksima stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 12-15 minuta. Keksi su gotovi dok dobiju smeđu boju po rubovima.
  • Izvadite lim iz pećnice, kekse premjestite na rešetku i poslužite tople uz mlijeko ili napitak po izboru.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.