Količina u ovom receptu bit će dovoljna za četvero ljudi, a priprema traje oko 40 minuta.
Sastojci
130 g šećera,
100 g maslaca,
1 kom jaje,
1 žlica limunove korice,
150 g glatkog brašna,
1 žličica praška za pecivo,
1 žlica maka, prstohvat soli
Priprema:
Miksajte maslac sa šećerom nekoliko minuta. Smjesa bi trebala postati svjetlija i lagana, pahuljasta. Ubacite jaje i koricu limuna pa kratko miksajte. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, piše 24sata.hr.
Sjedinite sa smjesom maslaca, a na kraju umiješajte mak. Lim obložite papirom za pečenje, uz pomoć žličice oblikujte kuglice i rasporedite ih po limu s razmakom od pet centimetara.
Pecite 10-12 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Trebali bi poprimiti zlatnu boju po rubovima. Pričekajte da se keksi potpuno ohlade prije serviranja. Ukrasite po želji royal icingom, naribanom limunovom koricom i/ili makom.