Akcija policije

Čak 60 posto vozača sankcionirano, pogledajte zbog čega

Čak 60 posto vozača sankcionirano, pogledajte zbog čega
22.10.2024.
u 14:26
Od ukupnog broja sankcioniranih prekršaja, 49 ili 65% se odnosilo na vozače traktora koji za vrijeme vožnje na javnom putu nisu imali upaljeno žuto rotacijsko svjetlo
Pogledaj originalni članak

Vozači traktora, njih  60 posto od ukupnog broja testiranih, ponašali su se nepropisno u prometu. Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u okviru regionalne akcije pojačane kontrole sudjelovanja traktora u prometu, kontrolirali su 118 vozača traktora, od čega je njih 71 ili 60% sankcionirano zbog nepropisnog sudjelovanja u prometu. Akcija je realizirana od 15. do 18. listopada 2024. godine s ciljem utjecaja na ovu kategoriju sudionika u prometu da poštuju propisane uvjete za sigurno i pravilno sudjelovanje u prometu, kako bi se doprinijelo smanjenju broja prometnih nezgoda u kojima sudjeluju vozači traktora i radnih strojeva. 

Od ukupnog broja sankcioniranih prekršaja, 49 ili 65% se odnosilo na vozače traktora koji za vrijeme vožnje na javnom putu nisu imali upaljeno žuto rotacijsko svjetlo, a iz prometa su isključena četiri vozila ove kategorije zbog toga što nisu bila registrirana i još četiri vozača zbog toga što nisu stekli pravo na upravljanje traktorom. Policijska uprava Prijedor apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila i propise, a posebno na vozače traktora da upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da radi  postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja na javnim putevima koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.