Poplave i odroni u Hercegovini

Jedini siguran pravac od Mostara do Sarajeva je preko srednje Bosne

Foto: ilustracija
Jedini siguran pravac od Mostara do Sarajeva je preko srednje Bosne
04.10.2024.
u 09:57
S obzirom na to da je glavni putni pravac Sarajevo - Mostar neprohodan za automobile, iz BIHAMK-a su rekli kako je jedini siguran pravac preko srednje Bosne, odnosno preko Bugojna i Kupresa.
Pogledaj originalni članak

Poplave i odroni na putevima u Hercegovini izazvale su velike probleme u prometu. Obustavljen je promet na cestama oko Jablanice, a jedini način da se iz Sarajeva stigne do Mostara je preko središnje Bosne.

Kako je priopćeno iz BIHAMK-a, na magistralnom putu Konjic - Jablanica - Mostar, kao i na putevima: Jablanica - Prozor, Jablanica - Blidinje, Busovača - Kiseljak, Kiseljak - Kreševo i na ulazu u Kiseljak (iz smjera Sarajeva) došlo do brojnih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, bujičnih poplava i klizišta, zbog čega je promet obustavljen.

Međutim, situacija se i dalje ne smiruje te je stanje na cestama promjenjivo. Iz BIHAMK-a upozoravaju vozače da budu maksimalno oprezni prilikom vožnje dok je Vlada HNŽ upozorila građane da ne kreću na put prema Jablanici i Konjicu.

S obzirom na to da je glavni putni pravac Sarajevo - Mostar neprohodan za automobile, iz BIHAMK-a su rekli Klix.ba kako je jedini siguran pravac preko srednje Bosne, odnosno preko Bugojna i Kupresa.

Postoji alternativni pravac i preko istočne Hercegovine, odnosno Foče, Gacka, Trebinja, međutim u cijeloj Hercegovini je meteorološka situacija vrlo neizvjesna.
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.