Ako ste ljubitelj voćnih slastica, ovaj sočni i osvježavajući kolač s višnjama je savršen izbor za vas!
Sastojci:
Biskvit:
5 jaja
8 žlica kristal šećera
8 žlica glatkog pšeničnog brašna
4 žlice ulja
4 žlice hladne vode
1 prašak za pecivo
2 žlica kakaa
Krema:
5 dl mlijeka
2 žlice glatkog pšeničnog brašna
2 žlice gustina
6 žlica kristal šećera
20 dag margarina
Nadjev od višanja:
200 g višanja
4 žlice kristal šećera
4 žlice gustina
1,5 dl vode
I još:
100 g višanja (rasporediti preko nadjeva)
Glazura:
1 preljev za torte
2,5 dcl soka od višanja
Priprema:
1. Pjenasto izmiksajte jaja i šećer. Postupno dodajte ulje, vodu i brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo
Biskvit ispecite u limu dimenzija 34×24 cm. Pečeni biskvit ohladite, piše zgexpress.net koji prenosi recept s Instagram profila @sweet__saltyworld.
2. U dublju zdjelu ugrijte 5 dl mlijeka. U drugoj zdjelici promiješajte gustin, brašno i šećer. Odvojite 3 dl mlijeka te u njega dodajte pomiješane sastojke, miješajući pjenjačom, a potom tu smjesu vratite u ostatak mlijeka i kuhajte dok se krema ne zgusne.
U ohlađenu kremu dodajte pjenasto izrađeni margarin.
Izmiksajte.
3. Za nadjev 200 g višanja izblendajte s 0,5 dcl vode, dodajte ih u posudu sa 4 žlice kristal šećera i stavite da se kuha.
Zatim, umutite 4 žlice gustina sa preostalih 1 dl vode, dodajte u višnje i kuhajte dok se ne zgusne.
Ohladite.
4. Stavite biskvit na podlogu, premažite s pripremljenom kremom, na kremu rasporedite nadjev od višanja (malo zagrijte ako se teško razmaziva).
Na nadjev rasporedite 100 g višanja te napravite preljev po uputi na poleđini vrećice, s tim da zakuhate u soku od višanja.
Ostavite u hladnjaku preko noći prije posluživanja.