isprobajte

Mokri kolač s orasima i kavom: Fino, lagano, kremasto, jednostavno neodoljivo...

Foto: coolinarika
Mokri kolač s orasima i kavom: Fino, lagano, kremasto, jednostavno neodoljivo...
01.05.2023.
u 08:45
Pogledaj originalni članak

Ovo je inačica poznatog Mokrog kolača.  Za ljubitelje jednostavnih brzinskih slastica.

Fino, lagano, kremasto, ma neodoljivo.


Sastojci

BISKVIT:

3 jaja
10 žlica šećera
12 žlica ulja
12 žlica mlijeka
8 žlica mljevenih oraha
4 žlice brašna
2 žlice kakaa
1 prašak za pecivo

PRELJEV:

500 ml mlijeka
5 žlica šećera
3 žlice ruma
1 žlica Instant kave

UKRAŠAVANJE:

300 ml vrhnja za šlag
malo čokolade


Priprema

Za biskvit umutiti pjenasto jaja sa šećerom, zatim dodati ulje i mlijeko. Na kraju pomiješati brašno, kakao, mljevene orahe i prašak za pecivo, dodati u smjesu s jajima i sve još malo mutiti. Smjesa je rjeđa, ali tako treba biti, piše Coolinarika.

Lim dimenzija 20x30 cm namastiti i posuti brašnom, te izliti smjesu za biskvit. Naravno, može se koristiti i papir za pečenje. Ja kod ovakvih zalivenih kolača radije mažem lim jer se lakše režu. 

Peći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30-35 minuta na temperaturi od 175°. Ostaviti još nekoliko minuta u isključenoj pećnici.

Dok se biskvit peče, prokuhati kratko mlijeko sa šećerom, rumom i instant kavom (prah ili zrnca). Tko voli izrazito slatke kolače, može u preljevu povećati količinu šećera.

Malo ohlađen biskvit preliti sa mlakim preljevom i ostaviti da se potpuno ohladi. Vrhnje za šlag izraditi i rasporediti preko zalivenog biskvita. Ja sam u šlag dodala i malo otopljene čokolade. Može se koristiti i šlag iz vrećice. Ukrasiti čokoladnim mrvicama ili struganom čokoladom. 

Sve dobro ohladiti u hladnjaku i onda navaliti na kremasti užitak.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.