Istraga

Policija zna tko je ‘tipirao’, pretukao i orobio starca te pucao na njih

plicija
27.02.2016.
u 08:00

Policija je identificirala četvorku koji su u srijedu pucali iz automatskih pušaka na istražitelje PU Lukavac, dok su u zaseoku Rosulje obavljali očevid radi rasvjetljavanja brutalnog razbojničkog napada na 87-godišnjeg Stojanovića u njegovoj kući. Kako doznajemo, na policajce su pucali Zoran i Slaviša Mihajlović iz Bijeljine, te Velibor Tomić i Dragan Džaković iz Lopara.

Za njima su i jučer tragali specijalci MUP-a TŽ, CJS Doboj i MUP-a RS, jer su napadači nakon pucnjave pobjegli u smjeru Petrova. Zbog sumnje da su napadači ušli duboko na područje planine Ozren, u potpunosti su blokirani svi ulazi i izlazi s planine, a specijalci su vršili detaljne kontrole. Akcija je pokrenuta i u Bijeljini, jer se u međuvremenu došlo do određenih saznanja da bi se napadači mogli kriti na području ovog grada. Stojanoviću, koji živi sam u kući, nanesene su teške ozljede glave i grudnog koša, te je zadržan na liječenju.

Njegovo zdravstveno stanje jučer je, prema riječima E. Aščerić-Mujedinović iz Službe za informiranje SKC Tuzla, bilo stabilno. Kako je kazala, starac je bio svjestan i komunikativan. Njega je vezanog u kući pronašao susjed, koji ga je inače obilazio. Motiv napada je najvjerojatnije koristoljublje, a postoje snažne indicije da su ga pretukle iste osobe koje su pucale na policiju. Doznajemo i da se u vezu s ovim slučajem dovodi još jedna osoba, koja se sumnjiči za pomaganje razbojnicima. Ona je poznavala i, prema svemu sudeći, “tipirala” žrtvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije