Dan Žalosti

Tuga na groblju u Beogradu: Posljednji ispraćaj prvih žrtava zločina u školi, Uroš B. na ispitivanju

pokop djece u Beogradu
Armin Durgut/PIXSELL
06.05.2023.
u 14:09

Danas je drugi dan žalosti u Srbiji zbog tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i ubojstva u selima u okolici Smedereva i Mladenovca. Cijela Srbija oplakuje žrtve stravičnih zločina. Trinaestgodišnji učenik je u beogradskoj osnovnoj školi pištoljem ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio šestero učenika i nastavnicu. Dan kasnije kod Mladenovca u blizini Beograda 21-godišnji počinitelj automatskom puškom ubio je osmero, a ranio 14 osoba. 

14:15 - U prostorijama Višeg javnog tužiteljstva u Smederevu, u tijeku je saslušanje U. B, osumnjičenog za ubojstva koja su se dogodila u noći između četvrtka i petka u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona i Šepšin kod Mladenovca, doznaje RTS.

13:46 - Na Centralnom groblju u Beogradu na vječni počinak ispraćena je djevojčica, jedna od žrtava tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnik". Pokopan je i zaštitar škole. 

10:27 - Dječak i djevojčica iz osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i dalje su kritično. Dva dječaka i nastavnica koji su na liječenju u Urgentnom centru su dobro, a dva dječaka koja su liječena u Tiršovoj puštena su kući. Svi ozlijeđeni u pucnjavi kod Mladenovca operirani su i zbrinuti. Dva teško ozlijeđena mladića operirana su u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović". U Urgentnom centru je 9 ranjenih u tragediji iz okolice Mladenovca.

Poslije pucnjave koja se dogodila kod Mladenovca u urgentni centar KC Srbije dovezeno je 8 pacijenata, dok je tijekom jučerašnjeg dana iz smederevske bolnice prebačen još jedan pacijent. Dvoje pacijenata je dovezeno u KC "Dr Dragiša Mišović". Jedan pacijent se i dalje nalazi tamo i poslije kirurške intervencije nalazi se u stabilnom stanju. Drugi pacijent je iz te ustanove prebačen zbog ortopedskih ozljeda u KBC Zemun gdje je operiran  i nalazi se na intenzivnoj, javlja RTS.

Građani širom Srbije i regije odaju počast stradalima u dvije masovne pucnjave - u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i selima u okolici Smedereva i Mladenovca. Zastave Srbije na institucijama spuštene su na pola koplja, a sve aktivnosti počinju odavanjem počasti nastradalima minutom šutnje, piše RTS

U tišini se na mjestima zločina, ali i na trgovima i drugim javnim mjestima, pale svijeće, polaže se cvijeće i ostavljaju razni predmeti, uz želju da se tragedije više nigdje i nikada ne ponove.

U školi "Vladislav Ribnikar" otvorena je Knjiga žalosti u koju se građani mogu upisati danas i sutra od 10 do 15 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije