U okviru obilježavanja dvadesete godišnjice utemeljenja i rada Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, sinoć, 5. listopada 2015. godine, u Mostaru je predstavljena monografija "Naših dvadeset godina". U prigodnom obraćanju nazočnima, predsjednik FBiH čestitao je 20. godišnjicu utemeljenja i rada Agronomskog i prehrambeno – tehnološkog fakulteta, te poželio još više uspjeha u narednim godinama. Dekanica Danijela Petrović Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru istakla je da monografija predstavlja pokušaj da se zabilježe i od zaborava sačuvaju oni koji su postavili temelje današnjeg Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta, ali i da se oda priznanje svima koji su na bilo koji način pridonijeli njegovom razvoju i ugledu. Monografiju je javnosti predstavio akademik Jakov Pehar, koji je nazočne proveo kroz relativno kratku, ali sadržajnu prošlost Fakulteta. Kako je kazao akademik Pehar, Monografija riječju i slikom donosi kratki prikaz prvih dvadeset godina Fakulteta, a svoje su mjesto u njoj našla i još uvijek svježa sjećanja utemeljitelja i podupiratelja, ali i prijatelja Fakulteta. Uz crticu iz povijesti poljoprivrede i poljoprivrednog obrazovanja u Hercegovini, na sto devedeset stranica Monografija donosi osvrt na prošlost i sadašnjost Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Mostaru, znanstveno-istraživačke i stručne projekte, međunarodnu suradnju, izdavačku djelatnost, ali i studentske izvannastavne aktivnosti, kao i popis svih studenata koji su u proteklih dvadeset godina stekli diplomu na ovom fakultetu. U njoj su predstavljeni i svi oni koji su tijekom ovih dvadeset godina sudjelovali u nastavnom procesu, bilo da je riječ o stalnim uposlenicima bilo o vanjskim suradnicima, a posebna cjelina posvećena je dvojici akademika - Ferdi Bašiću iz HAZU-a te Jakovu Peharu, predsjedniku HAZU BiH, koji su sudjelovali ne samo u utemeljenju nego i u rastu i razvoju Fakulteta.
Predstavljena monografija "Naših dvadeset godina"
Još nema komentara
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.