3. festival klapa

Uspjeh domaćih klapa Zvizdan i Grga

10.05.2016.
u 07:00

Već su krenule pripreme za 3. festival klapske pisme koji će se u Posušju ove godine održati 6. i 7. kolovoza u sklopu Posuškog lita ‘16.

Prema informacijama iz Odbora 3. festivala, ovaj će događaj biti poseban po značaju i sve većem zanimanju klapa.

Ipak, vijest kako će na ovogodišnjem festu pokrovitelj biti Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a supokroviteljica predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, posebna su potvrda svih vrijednosti festivala koji povezuje kulturne i tradicijske vrijednosti Hercegovine i Dalmacije.

To je potvrdio za medije predsjednik Odbora Festa, posuški načelnik Branko Bago.

“Trud i rad uloženi u pokretanje festivala i njegovo održavanje isplatili su se te se nadamo da će ovogodišnje izdanje nadmašiti dosadašnje festivale kako u glazbenom, tako i organizacijskom smislu, rekao je načelnik općine Posušje i predsjednik Organizacijskog odbora Festivala klapske pisme Branko Bago. Natječaj je otvoren i završen, a ovih se dana očekuje konačan rezultat nastupa muških te ženskih i mješovitih klapa koje će nastupiti na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju. Klape će se natjecati u tri kategorije, muške klape nastupit će u subotu, 6. kolovoza 2016. godine, a ženske i mješovite u nedjelju, 7. kolovoza.

Uz sva kulturna događanja spominje se i uspjeh domaćih muških klapa Zvizdan i Grga.

Klapa Zvizdan, nakon audicije u Čapljini, nastupit će na jubilarnom festivalu dalmatinskih klapa u Omišu.

Isto tako, uspješna je i klapa Grga koja je dospjela do kvalifikacija za nastup na festivalu u Perastu 2. lipnja 2016. godine.

Vrijedi spomenuti i domaću žensku klapu Zvizdan koja također postaje sve popularnija izvan svoga grada i kraja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?