Ovo je čokoladna torta koju sigurno nećeš raditi samo jednom. Za nju ti je potrebno svega 10 minuta, jedna zdjela i par sastojaka. Ne znam hoćete li ju više obožavati jesti toplu sa sladoledom ili ju skroz ohladiti i poslužiti samo posipanu šećerom prahu, piše miss gastro.
SASTOJCI
- maslac 250 g
- šećer u prahu 200 g
- tamna čokolada 200 g
- mliječna čokolada 100 g
- jaje 5 kom
- krušne mrvice 2 žlica
POSTUPAK
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
- Na pari ili laganoj vatri otopiti maslac, čokoladu i šećer.
- Kada se sve lijepo otopilo i sjedinilo maknite s vatre i dodajte jedno po jedno jaje dobro miješajući s pjenjačom između.
- Na kraju umiješati još dvije žlice krušnih mrvica. Kalup premazati maslacem (dno i stranice) i posipati krušnim mrvicama (također dno i stranice).
- Istresti smjesu u kalup i stavite peći nekih 30 minuta.
- Ostavite ju par minuta da se malo ohladi, odvojite od kalupa i posipajte šećerom u prahu.