Biskvit umočen u čokoladu i posipan kokosom - popularni čupavci omiljeni su svima. Osim klasičnog recepta za čupavce koji uspijevaju svima, isprobajte i ovu verziju za koju ne trebate pećnicu.
Čupavci bez pečenja
Sastojci:
1 l mlijeka
180 g šećera
160 g griza
60 g kakaa
5 g vanilin šećera
60 g kokosa
Priprema:
U mlijeko dodajte šećer, kakao i griz. Dobro promiješajte i kuhajte dok se ne zgusne uz stalno miješanje. Pred kraj dodajte vanilin šećer. Ponovno promiješajte i maknite sa štednjaka, piše Skuhaj.hr.
Vodom namočite stijenke i dno vatrostalne posude pa izlijte smjesu i poravnajte. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku dva sata. Izvadite kolač, narežite na kocke pa uvaljajte u kokos.
Detaljan postupak pripreme pogledajte u videu: