Savjet

Evo kako "sasjeći" prehladu

Luka Stanzl/Pixsell
25.10.2024.
u 09:14

Svi znamo da ne možete učiniti ništa kako biste u potpunosti spriječili prehladu, ali jedna je liječnica ima savjet za koji tvrdi da može smanjiti ozbiljnost, i trajanje, tih dosadnih simptoma

Nažalost opet je to doba godine, a začepljen nos, problemi s disanjem i grlobolja također dolaze s hladnijim vremenom. Da, službeno je sezona prehlada, a naše tijelo ima težak zadatak obraniti se od bolesti.

Obične prehlade traju tjedan ili dva, a ako do tada ne nestanu, vjerojatno biste trebali još jednom otići do liječnika opće prakse. Svi znamo da ne možete učiniti ništa kako biste u potpunosti spriječili prehladu, ali jedna je liječnica priskočila u pomoć s velikim savjetom za koji tvrdi da može smanjiti ozbiljnost, i trajanje, tih dosadnih simptoma. Prelazeći na TikTok, doktorica Shireen (@doctorshireen) podijelila je neke savjete za koje obećava da će biti "najbolje ulaganje vašeg vremena". "Onog trenutka kada primijetite svrbež u grlu, curenje iz nosa, svrbež, peckanje u očima, sve što bi moglo sugerirati da imate kašalj ili prehladu, želim da uzmete dvije stvari: vitamin C i cink. Možete zapravo nabaviti šumeće tablete koje možete staviti u vodu, samo počnite."

Iako je pojasnila da ne možete u potpunosti spriječiti kašalj ili prehladu, objasnila je: "Postoje istraživanja koja pokazuju da uzimanje cinka i vitamina C smanjuje trajanje i težinu." Nastavila je: "Osobno to radim zadnjih nekoliko godina i mogu vam reći da stvarno djeluje."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije