Osječanka Nataša Pralica, autorica bloga Natašine slastice osmislila je genijalan recept za prefin i vrlo sočan Milka kolač koji će te sigurno oduševiti. Ovaj Milka kolač je savršen i jednostavno ga moraš isprobati, a nakon što ga isprobaš, obavezno posjeti i Natašin blog na kojem je još puno, puno slatkih recepata koji će ti poslužiti kao odlična inspiracija za nadolazeće blagdane, piše missGASTRO
BISKVIT
SASTOJCI
- bjelanjak 15 kom
- šećer 24 žlica
- brašno 6 žlica
- prašak za pecivo 1,50 kom
- mljeveni keksi (po izboru) 15 žlica
- mljeveni orasi 15 žlica
POSTUPAK
- 5 bjelanjaka izmiksaj u čvrsti snijeg, zatim postepeno dodaj 8 žlicica šećera.
- 2 žlice brašna pomiješaj sa ½ praška za pecivo.
- Pripremljeno brašno, 5 žlica keksa i 5 žlica mljevenih oraha dodaj u bjelanjke i lagano sjedini pjenjačom.
- U kalup promjera cca 24 X 37 cm postavi na dno masni papir i ulij pripremljenu smjesu.
- Stavi peći 15 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
- Pečeni biskvit ostavi da se ohladi.
- Ponovi cijeli postupak još 2 puta da dobiješ 3 jednaka biskvita
KREMA
SASTOJCI
- žumanjak 15 kom
- mlijeko 700 ml
- šećer 200 g
- gustin (kukuruzni škrob) 5 žličica
- margarin 250 g
- mljeveni keksi (po izboru) 150 g
- mljeveni orasi 150 g
- bijela čokolada 100 g
- mliječna čokolada 100 g
POSTUPAK
- Žumanjke, šećer i gustin pomiješaj s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavi kuhati.
- U uzavrelo mlijeko dodaj pripremljene sastojke i kuhaj dok ne postane gusto Skloni s vatre i ostavi da se ohladi.
- U ohlađenu smjesu dodaj margarin i sve dobro izmiksaj.
- Dodaj orahe i kekse, te sve zajedno pomiješaj. S
- mijesu podijeli na 2 jednaka dijela.
- U jedan dio dodaj rastopljenu i lagano ohlađenu bijelu (Milka) čokoladu.
- U drugi dio dodaj rastopljenu i prohlađenu mliječnu (Milka) čokoladu.
GLAZURA
SASTOJCI
- bijela čokolada 200 g
- suncokretovo ulje 6 žlica
POSTUPAK
SLAGANJE KOLAČA:
- Idu redom biskvit, bijela krema, biskvit, tamna krema, biskvit.
- Na vrh ide glazura od bijele čokolade, koja se pravi od biječe čokolade rastopljene na pari s uljem.