Ako imate Tik Tok onda znate da su ovi keksići preplavili društvene mreže. Priprema je gotova za svega 5 minuta, a kao rezultat ćete dobiti mekane veganske keksiće. Po želji maslac od indijskih oraščića zamijenite bademovim ili kikiriki maslacem te dodajte orašaste plodove po želji, piše Index.hr
Sastojci:
- 1 konzerva slanutka (400 g neocijeđene mase)
- 120 gmaslaca od indijskih oraščića
- 2 žlicebademovog mlijeka
- 50 mljavorovog sirupa
- ½ žličicesoli
- 1 žličicaekstrakta vanilije
- 50 gkomadića čokolad
Priprema:
Sjedinite sastojke
- Zagrijte pećnicu na 185 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Slanutak ocijedite, operite i oljuštite.
- Oljušten slanutak ubacite u blender i dodajte sve ostale sastojke osim komadića čokolade. Uključite blender i miksajte 1 minutu.
- Po potrebi isključite blender usred miksanja, ostružite stijenke blendera i ponovno miksajte dok se slanutak ne pretvori u kremu.
Oblikujte kekse
- Prebacite smjesu u zdjelu i dodajte komadiće čokolade. Dobro promiješajte te žlicom vadite smjesu na papir za pečenje. Namočite ruke i pritisnite svaku hrpicu smjese kako bi oblikovali keks.
Ispecite i poslužite
- Lim s keksima stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 12-15 minuta. Keksi su gotovi dok dobiju smeđu boju po rubovima.
- Izvadite lim iz pećnice, kekse premjestite na rešetku i poslužite tople uz mlijeko ili napitak po izboru.