Iznenađujuće tvrdnje

Liječnik objasnio zašto ne biste trebali nakon ustajanja pospremati krevet

15.10.2024.
u 14:46

Dr. Sermed Mezher, liječnik opće prakse iz Londona, koji se može pohvaliti s više od 200.000 TikTok pratitelja, putem ove platforme pozvao ih je da zbog vrlo konkretnog razloga, koji je i naveo, ujutro odmah nakon ustajanja ne pospremaju krevet te je vrlo brzo prikupio više od 2,6 milijuna pregleda. Snimku je započeo pokazavši svoj nepospremljeni krevet uz savjet: "Ujutro ostavite krevet u ovakvom stanju, zdravlje će vam biti zahvalno." Pojasnio je da u krevetu nikada niste sami jer u njemu žive milijuni grinja koje se "preko noći hrane našim tkivom".

Zapravo, grinje su paraziti koji žive u ljudskom okruženju, na posteljini, tepisima i u kućnoj prašini. Jedu perut i ostale izumrle stanice kože, kao i razne druge organske materije, piše Independent.Otprije se zna da grinje uspijevaju na vlazi, a ako krevet pospremite odmah ujutro nakon ustajanja "to im samo pomaže da prežive i razmnože se", pojasnio je dr. Mehzer.

Dodao je da bi to moglo predstavljati problem za ljude koji su alergičari, ali toga nisu svjesni.  "Grinje mogu prouzročiti nazalnu kongestiju ili neočekivan osip", nastavio je liječnik, prije nego što je ponudio savjet kako se toga riješiti. Savjetovao je sljedeće: "Ostavite krevet nepospremljen 30 minuta do sat vremena nakon što ustanete jer ćete na taj način omogućiti da se vlaga osuši i da se broj grinja smanji. Zaštitne plahte za madrace i mijenjanje posteljine svaki tjedan bit će od velike pomoći u borbi protiv grinja."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije