Ako tražiš jednostavan recept, zdrav i ukusan, pa još k tom i brzo gotov na pravom si mjestu. Nije važno pripremaš li ga u pećnici ili na grill tavici, ovaj će oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa sigurno oduševiti kako tebe tako i tvoje ukućane. Posluži ga uz sezonsku salatu, krumpir salatu ili krumpir s blitvom i uživaj u šarenilu okusa! Također, s njim će odlično ići i čaša dobroga vina!
MARINADA
SASTOJCI
- svježi đumbir 1 kom
- češnjak 1 režanj
- med 1 žlica
- aceto balsamico 1 žlica
- soja umak 2 žlica
- maslinovo ulje 2 žlica
POSTUPAK
- Sve sastojke ubaci u posudu i zatim umuti štapnim mikserom. Ako imaš blender, možeš koristiti i njega.
- Dobivenu marinadu možeš koristiti odmah ili ju možeš u hermetički zatvorenoj staklenci čuvati u hladnjaku do dva tjedna.
OSLIĆ
SASTOJCI
- marinada 125 ml
- fileti bijele ribe 700 g
- listići svježeg peršina
POSTUPAK
- Operi ribu i lagano ju potapkaj da ukloniš višak tekućine. Stavi ju u posudu za pečenje i prelij marinadom. Stavi ju u hladnjak na 30 minuta do sat vremena.
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Peci ribu 20-25 minuta. Izvadi ju na tanjur za posluživanje.
- Ako je marinada u posudi od pečenja postala vodenkasta, prebaci ju u tavicu i stavi na srednje jako vatru. Kuhaj i miješaj sve dok se malo ne zgusne. Zatim ju prelij preko poslužene ribe te ukrasi sve nasjeckanim peršinom.
- Posluži uz prilog po želji!