svatko to ima kod kuće

Pekari otkrili: Evo što dodaju u tijesto kako bi imalo što bolji okus

brašno
08.12.2024.
u 19:35

Pecivo će uz ovaj dodatak biti nevjerojatno ukusno i mekano.

Za različite vrste tijesta postoji niz recepata i trikova pomoću kojih i manje iskusni kuhari mogu pripremiti ukusan kruh, peciva... U nastavku pročitajte uz koje sastojke i načine pripreme možete vaša peciva učiniti još ukusnijima i mekšima.

Iskusni pekari otkrili su što dodaju u tijesto kako bi ono dobilo savršenu teksturu i okus. Riječ je o sastojku koji svatko ima kod kuće – maslacu. Čest je sastojak u receptima za tijesto, ali rijetko se dodaje na način na koji to rade pekari.

Obično se dodaje komadić maslaca na sobnoj temperaturi, ali kako navodi Krstarica, maslac bi trebalo malo prepržiti prije dodavanja.

Kako dodati maslac?

U tavu dodajte maslac, pa ga, kad se otopi, sve vrijeme miješajući pržite još sedam do osam minuta. Zatim ga ulijte u posudu i ostavite da se ohladi. U tijesto dodajte pripremljeni maslac i dobro ga umijesite, prenosi N1 Slovenija.

Pecivo će biti nevjerojatno ukusno i mekano.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije