jednostavno i brzo

Raskošna Napoleon torta: Napravite je bez pečenja

Napoleon torta
Pinterest
18.10.2024.
u 07:42

Priprema se bez pečenja, jednostavno i brzo, a okus joj je jednostavno nevjerojatan

Prema originalnom receptu u Nepoleon torti se koristi lisnato tijesto i tada okus podsjeća na kremšnite ili palačinke, a ovdje je to zamjenjeno za krekere. Ovakva Napoleonova torta priprema se bez pečenja, jednostavno i brzo, a okus joj je jednostavno nevjerojatan.

Sastojci:

250 g slanih krekera
600 ml mlijeka
3 jaja
180 g šećera
70 g pšeničnog brašna (ili kukuruzni škrob)
180 g maslaca
20 g vanilin šećera

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno i miješajte dok ne nestanu grudice. Smjesa treba biti glatka. Dodajte 200 ml mlijeka i promiješajte. Ulijte preostalih 400 ml mlijeka, stavite na štednjak i kuhajte uz stalno miješanje, piše Skuhaj.hr.

Kada je smjesa gotova trebala bi podsjećati na puding. Nadjev ohladite tako da lonac u kojem ste ga kuhali stavite u veći lonac s ledenom vodom. Zagrijte maslac sobne temperature, dodajte vanilin šećer i umutite mikserom. U maslac postupno dodajte žlice prethodne smjese i umutite mikserom.

Za podlogu stavite 3x3 krekera, zatim kremu, ponavljajte dok ne potrošite sve. Stavite u hladnjak da se stegne, najbolje preko noći. Odozgo ukrasite mljevenim krekerima. 

Cijeli postupak pogledajte u videu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije