sočna i mekana

Raffaello torta bez brašna, šećera i mlijeka

Shutterstock
15.10.2024.
u 10:08

Riječ je o torti s okusom kokosa koju možete napraviti i sa standardnim sastojcim - umjesto eritrola stavite šećer, a umjesto kokosovog jogurta obični

Čak i oni koji ne bi smjeli jesti brašno, šećer, mlijeko, maslac i druge uobičajene sastojke slastica ponekad požele pojesti nešto slatko, zar ne? Nema do zabranjenog voća... No ne mora vam biti u potpunosti zabranjeno - ako znate kako malo zaobići pravila, piše Slobodna Dalmacija.

Vrlo ukusni kolači mogu se napraviti bez spomenutih sastojaka, samo treba znati čime ih zamijeniti. Primjerice, šećer ćete u slasticama vrlo uspješno zamijeniti eritrolom, maslac kokosovim uljem, a mlijeko, vrhnje i jogurt proizvodima od zamjenskog, biljnog mlijeka.

Nudimo vam recept koji uz pomoć zamjenskih sastojaka jako dobro oponaša klasične recepte za sastojke, a u videu koji prilažemo vidjet ćete kako izgleda kad se ispeče i koliko je mekan i sočan.

Sastojci:

  • 300 g grčkog kokosovog jogurta
  • 1 jaje + 120 ml bjelanjaka
  • 20 g eritritola 
  • 20 g ribanog kokosa
  • 2 banane

Priprema:

  1. Sve sastojke stavite u blender (ostavite 10 g kokosa za dekoraciju) i blendajte nekoliko minuta.
  2. Jednoličnu smjesu izlijte u posudu za pečenje i pecite 45 minuta na 170 stupnjeva.
  3. Pečenu tortu pospite ribanim kokosom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije