Svatko od nas ima svoju omiljenu verziju ovog jednostavnog kolača ili pite od jabuka i stotine je sličnih recepata. Zasigurno vrijedi isprobati i ovu verziju. Mjere su u žlicama, sastojci jednostavni, a kolač omiljen...
Sastojci
Biskvit
3 jaja
12 žlica šećera
12 žlica ulja
12 žlica mlijeka
12 žlica brašna
1/2 praška za pecivo
Nadjev
1 kg jabuka
po želji šećera
Dodaci nadjevu
cimet, limunova korica i sok, čokolada u prahu, grožđice (po želji)
Priprema
Umješati mikserom sastojke za biskvit. Izliti pola smjese u pleh (20×30) i zapeći, piše Coolinarika.
U međuvremenu jabuke oguliti, narendati, posuti šećerom po želji (dodati par žlica šećera ako su jabuke jako kisele),pa ih dinstati par minuta.
- Dodati cimet i/ili još neki dodatak koji želite
- Izliti nadjev na polupečeno tijesto, preliti ostatkom smjese za biskivt.
- Ispeći do kraja.
Uživajte!