svilenkasta tekstura i bogatstvo okusa

Uz juhu od celera oporavi se od obilne božićne gozbe

blog.farmtopeople.com/Pinterest
26.12.2024.
u 18:20

Nakon blagdanskog prejedanja posebno pašu lagani obroci kao što je ova divna topla krem juha od celera koja je gotova za samo 35 minuta

Svašta smo pojeli prethodnih dana, i sigurno nam svima paše topla, zdrava juha. A zašto ona ne bi bila od celera, lako dostupnog povrća koje posljednjih godina osvaja svojom svestranošću?! Vjeruj, osvojit će te svilenkasta tekstura ove juhe, ali i njezino bogatstvo okusa, a o benefitima za tvoje zdravlje da ne govorimo…

Navedene količine su dostatne za 4 osobe, a ukupno vrijeme sjeckanja i kuhanja je samo 35 minuta tako da nema isprike da ne skuhaš ovu divnu zimsku krem juhu od celera. Ono što je svakako dobra vijest nakon blagdanskog prejedanja – porcija ove juhe ima samo 168 kalorija.

SASTOJCI

  • maslinovo ulje 1 žlica
  • luk 1 kom
  • celer - korijen 250 g
  • češnjak 1 kom
  • krumpir 250 g
  • povrtni temeljac 500 ml
  • sol
  • papar
  • mlijeko 85 ml
  • vrhnje za kuhanje 70 ml
  • kiselo vrhnje
  • celer - listići
  • celer - stabljika
  • tostirani kruh

POSTUPAK

  1. U veliku posudu dodaj ulje, poprži luk, celer, češnjak i krumpire 10-ak minuta, uz često miješanje.
  2. Dodaj temeljac, posoli i popari.
  3. Pusti da sve skupa ključa oko 20 minuta, odnosno dok krumpir i celer ne omekšaju.
  4. Prebaci sve u blender, blendaj dok ne dobiješ jednoličnu, glatku tekućinu. Vrati juhu u posudu, dodaj mlijeko i vrhnje, pusti da krčka na laganoj vatri.
  5. Juhu posluži s dodacima po želji – žicom kiselog vrhnja, listićima ili nasjeckanom stabljikom celera ili pak krutonima. A možeš te dodatke i kombinirati.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije