Kruh od banane je vrsta slatkog kruha ili kolača od zgnječenih banana. Često je to vlažan i sladak brzi kruh, ali neki recepti su dizani na kvascu. Ovaj recept je zdravije varijante, pošto ne sadrži brašno i šećer, već bademovo brašno i zaslađivač i odličan je izbor za dijabetičare i ljude koji vole jesti zdravije. Isti takav možete napraviti sa običnim brašnom i šećerom također, donosi Coolinarika.
Sastojci
- 145 g Bademovog brašna
- 30g kokosovog brašna
- 180 g maslaca ili margarina
- 4 jaja
- 3 banane
Priprema
1. Zagrijte pećnicu na 177 C stupnjeva.
U jednoj posudi pomješajte sve "suhe" sastojke : Bademovo brašno, kokosovo brašno, 2 žlicice praška za pecivo, 2 žlice zaslađivaca.
2. U drugoj maloj većoj posudi (pošto će vam trebati da dodatne sastojke od pripreme broj 1) , dodajte sve "mokre" sastojke: Izgnječene banane (kao kad radite pire), 2 žličice vanillia extract, maslaca,kokosovo ulje (ako nemate može i maslinovo) i od 4 jaja, nadodajte 1 po1 jaje od sva 4 te sve dobro pomješajte i dodajte sve ostale suhe sastojke (priprema broj 1) i dobro pomješajte. Možete u svu tu smjesu, dodati sve što zelite, od komadića čokolade, do mix nuts, oraha sve što poželite, a možete i bez.
3. Pecite na istoj temperaturi od 177C stupnjeva izmedu 40-50 minuta.
Uživajte!